Veelgestelde vragen

1: Geen startproblemen meer.

Startproblemen zijn verleden tijd met een e-scooter. De kracht van de elektromotoren van Bosch,  kunt u meteen ervaren na het omdraaien van de sleutel in het contactslot. Tevens zit er op veel elektrische scooter een key-less drive funtie doormiddel van de meegeleverde afstandsbediening van het alarm. Bovendien hoeft u hem niet eerst 500km in te rijden, of warm te laten lopem voordat u volgas kunt geeft. U beschikt altijd direct over het volle vermogen van de Bosch elektro motoren, of het nu warme of koude weeromstandigheden zijn. In tegenstelling tot een brandstof scooter, heeft een elektrische scooter geen choke nodig. Een choke en carburateur, zijn gevoelige onderdelen. Een verstopte sproeier is ook verleden tijd. Wederom komt u met een e-scooter alweer met meer voordelen uit.

2: 95% minder kans op defecten en storingen.

Een normale benzine motor  bestaat uit honderden verschillende onderdelen, waarvan een groot deel continu in beweging zijn, of met elkaar samenwerken. En benzine motor heef slijtagegevoelige en regelmatig onderhoud nodig bij een scooterzaak. Enkele slijtageonderdelen zijn natuurlijk de zuiger, de zuigerveren, cilinderkop, nokkenas, v-snaar, cdi, ECU, bobine, de uitlaat, de koppeling, de v-snaar, de rolletjes, en de carburateur. Vanaf bouwjaar 2017 zijn de scooter in euro4 norm uitgevoerd waardoor ze zijn voorzien van een ECU(computer), dit maakt de brandstofscooters nog storingsgevoeliger. Bij een e-scooter heeft u alleen te maken met een BOSCH elektromotor, welke uit één massief onderdeel bestaat. Tevens heeft een elektrische scooter één 60v BOSCH  controller die alles regelt en op aangesloten moet worden. Deze controller bestaat uit één component.  En natuurlijk een zeer belangrijk onderdeel, de Lithium-ion accu. De techniek is zeer eenvoudig, en er worden veel minder onderdelen gebruikt. U kunt het vergelijken met een Makita accu schroefmachine, mensen die hier wel een gebruikt van maken weten dat u hierop altijd kunt vertrouwen.  Het aller grootste  voordeel is dat u veel minder onderhouds- onderhoudskosten en  storingen heeft bij een elektrisch scooter, in tegenstelling tot een brandstofscooter. Bij een E-scooter hoeft u in feite alleen nog maar op de remmen en banden te letten. 

3: Geen startproblemen meer.

Startproblemen zijn verleden tijd met een e-scooter. Een e-scooter heeft geen carburateur die verstopt kan raken, bougies die kapot kunnen gaan, en tevens hoeft u ook nooit naar het oliepiel te kijken. Veel scooterrijders rijden hun scooter alleen met mooi weer. De scooter word weggezet als de bladeren van de bomen vallen, en als het zonnetje weer begint te schijnen komt hij weer van stal. Het grote probleem is dat door de E10 biobrandstoffen die tegenwoordig gebruikt worden, de carburateur in de meeste gevallen verstopt, of kapot zal zijn. Als u de scooter niet aan de druppellader heeft gehad, heeft u grote kans dat u de accu ook kunt vervangen. Dit is helaas bij de brandstofscooter een jaarlijks terugkomen probleem. Bij een e-scooter is dit verleden tijd. De elektromotor is namelijk altijd direct klaar voor gebruik.

4: Goedkoop rijden

Een elektrische scooter is veel malen goedkoper wanneer u naar de kosten per kilometer kijkt. Met een normale brandstof snor- of bromscooter bent u ongeveer 2 euro kwijt per 50 kilometer. De kosten om de accu op te laden bedragen slechts 35 cent. Een zeer groot verschil dus. Hoewel de aanschaf vaker net iets duurder is, is het onderhoud stukken goedkoper, want het motorblok heeft geen onderhoud nodig. Aan het einde van de reis komt u met een elektrische scooter altijd goedkoper uit. In 99% van de gevallen zijn elektrische scooters uitgerust met een borstelloze BOSCH motor. Een borstelloze/brushless motor motor heeft geen koolborstels die kunnen slijten, dus hij is vrij van onderhoud. Waar u wel op moet blijven letten zijn de banden en de remmen, net als bij iedere bromfiets of snorfiets, en zelfs fiets en elektrische fiets.

5: Fluisterstil, geen lawaai.

Hinderlijk geluid maakt een elektrische scooter in ieder geval niet. En tevens zijn schadelijke en stinkende uitlaatgassen verleden tijd. De e-scooter is geheel fluisterstil,  het enige wat u hoort is het geruis van de banden, en het zachtjes  slepen van de remblokken over de remschijf.

6: U word niet uitgesloten van milieu-zones.

Omdat er geen uitstoot is mag u iedere milieu-zone betreden. Momenteel zijn in de volgende steden al milieu-zones voor scooters; Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Arnhem. De verwachting is dat vele steden zullen volgen, en dit uitgebreid zal worden over heel Nederland. 

 

7: Veel krachtigere BOSCH motor als brandstof versies.

Veel elektrische auto’s en scooters hebben een beetje een duf imago. Veel mensen denken nog aan de Toyota Prius, of Opel Ampera. Maar toen het Merk Tesla op de markt kwam werd elektrisch rijden meteen als sportief op de kaart gezet, door hun ongelofelijke koppel/trekkracht. De prestaties van de Tesla  zijn nu beter dan ooit. Ze accelereren  van 0-100 km/u in slechts 2,5 seconden. Daarmee zijn ze sneller dan een meer dan 1 miljoen euro kostende Bugatti Veyron.
Dit zelfde geld voor de BOSCH elektrische motoren die worden gebruikt op de Q Crystal en IVA E-scooters. Deze hebben gelijk vanaf het begin vol koppel,  u zult altijd al eerste weg zijn bij het stoplicht. Natuurlijk kunt u de e-scooter ook in de ECO stand zetten om de actieradius zo hoog mogelijk te houden.

8: Geen uitstoot of stinkende uitlaatgassen meer.

Als er vroeger een 2takt reed, stonken u hele kleren en haren na de uitlaatgassen, later met de 4takt is dit een heel stuk verbeterd. Natuurlijk kan dit niet tegen de elektrische scooter op, want deze produceert namelijk helemaal geen uitlaatgassen, uitstoot, of stand. Waardoor is nooit door milieu-zones geweigerd zult worden.

 

9: Amper tot geen onderhoud aan u e-scooter

Een elektrische scooter bevat geen motorolie, geen brandstoffilter, geen oliefilter, geen luchtfilter, geen bougie, geen koelvloeistof, er hoeven geen kleppen gesteld te worden. Verstopte sproeiers of op een kickstart te trappen is verleden tijd. Hierdoor zult u na aankoop van u elektrische scooter de werkplaats niet vaak meer zien. Deze terugkomende kosten bespaard u zich uit. Brandstofscooters na 500km de inrijbeurt nodig, en daarna om de 1500km een beurt nodig, en de gemiddelde prijs van een onderhoudsbeurt is 100€. Bij een km stand van 10.000km bent u minstens 750 euro aan onderhoudskosten kwijt. Natuurlijk is de  lithium accu van een E-scooter ook ooit aan vervanging toe. Deze zijn vrij prijzig 600€ á 700€. Maar als u alles bij elkaar optelt bent u met een elektrische scooter wederom goedkoper uit. Enkel moet u doen in 1 keer een grote uitgave doen. Tevens hoeft u niet elke keer u scooter een dag te missen. En vervoer regelen om u op te laten halen, en weer te brengen naar een scootershop.

Wanneer je een elektrische scooter koopt via Q-Trading worden eventuele accessoires (zoals een windscherm) bij het rijklaar maken vakkundig gemonteerd. De kosten zijn in de prijs inbegrepen, en rekenen wij geen extra kosten voor. Tevens doen wij alle onderhoud en reparaties aan u elektrische scooter. Als u scooter stuk gaat kunnen wij dit in de meeste gevallen bij u thuis repareren met onze service-bus. Een elektrische scooter vergt amper te geen onderhoud. 

Je kunt je aankoop veilig via je eigen bank bestellen met behulp van iDEAL of Creditcard.  Tevens kunt u gebruik maken van in3 of achteraf betaling via Billink. Het is ook mogelijk om je scooter te leasen via Scooter flex

De maximale snelheid die de elektrische scooter kan behalen is +-25 km per uur voor de snorfiets variant, en +-45 km per uur voor de bromfiets variant. Tevens kan de Q Crystal worden opgevoerd doormiddel van een afstandsbediening.  Bekijk ons youtube kanaal voor de instructie video.

Nee, de lader van de accu kan gewoon in het normale 230V stopcontact. De accu is uitneembaar dus kies zelf welk stopcontact!

Het volledig opladen van de accu duurt ongeveer 6 uur. In 2 uur kan de accu voor 70% opgeladen worden.

Met een volle accu is de actieradius in optimale omstandigheden 60 km. Wanneer er een 2de accu langs geplaatst wordt verdubbelt dit naar 120km

Samen met onze partner in3 bieden wij je de mogelijkheid aan om een scooter te betalen in 3 gelijke termijnen tegen 0% rente. Vanaf 100 euro tot max 3000 euro. Hoe werkt het? Je doet direct je eerste betaling via iDEAL en je scooter wordt verzonden. Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling. Meer info over in3 vind je hier.

ORDER INFORMATIE

De bezorgkosten van een scooter zijn door heel Nederland en Belgie 60,- euro. Wadden eilanden uitgezonderd.

De standaard levertijd is 2-5 werkdagen. De levertijd van scooters is afhankelijk van de voorraad en de drukte, wij plannen namelijk iedere bezorging zelf in. Direct afhalen op onze vestiging is ook mogelijk.

Nadat u een elektrische scooter heeft besteld bij Q Trading nemen wij contact met u op voor de levering. Meestal word de scooter de zelfde week nog geleverd.

Nu betaling ontvangt u een factuur via email. Als wij de scooter komen afleveren krijgt u van ons een tijdelijk tenaamstelling document. Daarmee kunt u de e-scooter bij het postkantoor op u naam zetten. Tevens krijg u van ons ook nog een originele factuur.

BETALINGS INFORMATIE

Dat ligt eraan welke betaalkeuze u neemt, wij bieden vooraf via ideal aan, IN3 en zelfs achteraf betalen via Billink.

Bij aflevering word het voertuig door klant en Q Trading uitvoering geïnspecteerd. Na akkoord kunt u niet meer terugkomen op eventuele schades of verkeerd geleverde producten.

 

U kunt u order ten alle tijden veranderen of annuleren, tot  u het voertuig op u eigen naam registreert. Wij kunnen daarna het artikel niet meer terugnemen omdat het voertuig dan niet meer nieuw is. Als wij het voertuig dan op een andere klant tenaamstellen, is deze klant 2de eigenaar op papier.

Wij maken gebruik van eigen transport, zodat wij onze klanten goede uitleg kunnen geven over het gebruik van de scooter. Ook kunt u ons alle vragen die u heeft stellen. Bij een extern transportbedrijf kunnen wij deze service niet bieden. Daarom hebben wij besloten voor persoonlijk contact met onze klanten.