Q Crystal

Elektrische scooter kopen of leasen? Zakelijke en particulieren subsidieregelingen.

Elektrische scooter kopen of leasen

Elektrische scooter kopen of leasen? En subsidie regelingen.

Bij de aanschaf van een elektrische scooter zijn er verschillende opties om deze te financieren. Naast het kopen van een e-scooter kun je er bij Q-Trading ook voor kiezen om deze in 3 termijnen te betalen (zonder rente). Het is ook mogelijk om een elektrische scooter te leasen.

Flinke subsidie op elektrische scooters voor zakelijk gebruik.

 

Wil je een e-scooter kopen of een elektrische bezorgscooter, dan is de kans zeer groot dat u in aanmerking komt voor een  subsidie! De subsidie is namelijk goed voor 50% investeringsaftrek en dat is voor veel ondernemers natuurlijk interessant. Zo kunt u een nieuwe elektrische scooter kopen voor de helft van de prijs! Een nieuwe e-scooter van bijvoorbeeld 2800,- euro zou u dan maar 1400,- euro kosten.

De elektrische  als reclame object

Wil je echt goed voor de dag komen, laat dan de uitstraling van je bedrijf terugkomen in de e-scooter. Dit kan simpel door het plaatsen van jouw logo op de scooter en/of de scooter in jouw bedrijfskleuren te laten rijden. Wij kunnen de bestikkering van de reclame van u bedrijf voorzien op u elektrische scooter.

Subsidie elektrische scooters

Op een e-scooter of elektrische bezorgscooter kunt u veel subsidie krijgen, wat veel ondernemers niet weten. De regeling waar u gebruik van kunt maken heet MIA en VAMIL. De procedure is niet ingewikkeld en laagdrempelig. In feite hoeft u slechts één dubbelzijdig formulier in te vullen, en deze samen met de aankoopnota op te sturen. Via deze link kunt u de aanvraagprocedure in gang zetten. Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen, en die leest u hieronder.

Voorwaarden voor MIA / VAMIL subsidie

Om in aanmerking te komen voor de MIA en Vamil subsidieregeling moet u aan de algemene voorwaarden voldoen. Dat betekent dat uw onderneming in Nederland moet zitten, en dat er inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting in Nederland wordt betaald.

Verder moet de factuur binnen 3 maanden worden opgestuurd. En tot slot moet het minimale aankoopbedrag 2500,- euro zijn (ex btw). Vrij eenvoudig dus!

Hoe zit de MIA / VAMIL regeling in elkaar?

MIA staat voor Milieu Investerings Aftrek, en VAMIL staat voor Willekeurig afschrijving milieu-investering. De regeling is speciaal voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers.

Via de VAMIL regeling komt het bedrijfsmiddel voor 50% van het investeringsbedrag in aanmerking voor de investeringsaftrek voor de milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen. De elektrische snorscooter en elektrische bromscooter, waar dus ook een elektrische bezorgscooter onder zou vallen, is gekoppeld aan code B3118. Op de website van de RVO kun je via deze link de milieu-lijst inzien, en via deze link kun je de brochure bekijken die de subsidieregeling tot in detail beschrijft.

Niet alleen voor bezorgscooters

De regeling is niet alleen toepasbaar op elektrische bezorgscooters die gebruik maken van de openbare weg, maar ook van toepassing op bedrijventerreinen in de openbare lucht. Voor indoor gebruikt of warehouse omgeving is de regeling niet van toepassing.

Op welke e-scooters kunt u subsidie krijgen?

Bij ons kun je verschillende e-scooters  kopen waarop je subsidie kunt krijgen. Zo komt bijvoorbeeld de AGM Ecooter in aanmerking voor de regeling. Natuurlijk hoeft het niet perse een bezorgscooter te zijn, want als je het voertuig zakelijk gebruikt dan kan mag het ook bijvoorbeeld een Vespa Elettrica, zolang de aanschafprijs maar boven de 2500,- euro ex.btw zit en het een zakelijke investering is.

Upgrades worden nog interessanter

Veel e-scooters kun je uitbreiden met allerlei leuke accessoires waaronder een windscherm, bezorgkist, of extra 12 volt aansluiting. Maar bij veel modellen kun je ook kiezen voor een accu-upgrade om het rijbereik te vergroten. Door een accu-upgrade is de bezorgscooter of e-scooter wat duurder, maar ook in dat geval betaal je maar de helft meer. Door deze korting worden upgrades en uitbreidingen extra interessant!

De subsidies  voor particulier/prive aankopen van een elektrische scooter.

De subsidie is een van de maatregelen uit het Uitvoeringsprogramma Luchtkwaliteit 2020 – 2030. In het maatregelenprogramma staat hoe de gemeente voor 2030 wil zorgen voor schonere lucht en gezondheidswinst voor alle Nijmegenaren. Tot en met 2022 is er in totaal € 125.000,- subsidie beschikbaar.

Wat moet u weten

 • Voor de sloop van uw oude brom- of snorfiets kunt u € 400,- krijgen. Als u een elektrische fiets, brom- of snorfiets koopt ter vervanging, krijgt u maximaal € 800,- euro in totaal.
 • U kunt de subsidie 1 keer per persoon aanvragen voor een brom- of snorfiets die op uw naam staat.
 • U krijgt binnen 6 weken een reactie op uw aanvraag. Bij goedkeuring van de aanvraag krijgt u de subsidie binnen 4 weken op uw rekening.
 • U kunt subsidie aanvragen tot het subsidiegeld op is.
 • U kunt de sloopsubsidie en de subsidie voor uw nieuwe brom- of snorfiets tegelijk aanvragen. Of u doet dit binnen 4 weken nadat u de sloopsubsidie heeft u gekregen.
 • Controleer of uw brom- of snorfiets voldoet aan de voorwaarden door uw kenteken te controleren via https://ovi.rdw.nl/

Voorwaarden voor sloopsubsidie

 • U bent inwoner van de gemeente Nieuwegein of Nijmegen.
 • Heeft u gemeente ook zulke regelingen, dan kunt u dit opzoeken op de website van u gemeente
 • Alleen als particulier kunt u een aanvraag doen.
 • U bent eigenaar van een brom- of snorfiets met benzinemotor die vóór 2011 voor het eerst op de weg is gekomen (DET vóór 2011).
 • De brom- of snorfiets moet op basis van het kentekenregister vóór 1 januari 2020 op uw naam zijn gesteld.
 • Samen met het sloopbedrijf ondertekent u de sloopverklaring, die u bij de aanvraag voegt.
 • Laat uw brom- of snorfiets slopen bij een RDW-erkend sloopbedrijf, dit kost soms geld.

Voorwaarden extra subsidie

 • U moet uw oude brom- of snorfiets laten slopen om de extra subsidie aan te kunnen vragen. Zie voorwaarden sloopsubsidie
 • U koopt een elektrische brom- of snorfiets of elektrische fiets bij een winkel die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK)

Meesturen

 • Ingevulde en ondertekende sloopverklaring voor de gesloopte brom- of snorfiets.
 • Aankoopbewijs van de elektrische brom- of snorfiets of elektrische fiets. Op het aankoopbewijs staat de datum dat u het gekocht heeft en wat u gekocht heeft (het merk en het type.
 • Tijdens de aanvraag kunt u de bewijzen uploaden.

Komt u er niet uit of wilt u hulp bij uw aanvraag dan kunt u altijd contact met ons opnemen via : info@q-trading.nl

 

Volg de ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer

Nederland wil koploper zijn in elektrisch vervoer. De partijen die samenwerken in het Formule E-Team (FET) zorgen er met de Rijksoverheid voor dat elektrisch rijden verder ontwikkelt en aansluit bij trends in het buitenland. Met het portaal Nederland Elektrisch houdt het FET u op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit. Volg ook het nieuws over elektrisch rijden van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). En hou de evenementenkalender van RVO in de gaten.